Pak uw kans in de aftersale!

Bekijk wijzigingen door coronamaatregelen onder punt 5.

Een veiling meemaken is een mooie ervaring. Wij maken u graag wegwijs in de spelregels van de veiling. Zo weet u precies hoe onze veiling werkt.

 

Hoe kan ik meedoen?

Iedereen kan deelnemen aan onze veilingen. Wij vragen u om u vooraf te registreren. Na het invullen en vesturen van het registratieformulier krijgt u een e-mail met activeringscode toegestuurd. Hiermee activeert u uw account op onze website. Vanaf nu kunt vanuit elke locatie inloggen en meebieden.

 

1. Bieden

U kunt met onze veilingen meedoen op de manier die u het beste uitkomt.

Valt de veiling op een moment dat het u niet uitkomt? Wij bieden u allen gelegenheid om online of schriftelijk in de prebid veiling vooraf al biedingen uit te brengen op uw favoriete kavels. Zo heeft u meer tijd en gelegenheid om op kavels te bieden. En u heeft er daarna geen omkijken meer naar. Bieden in de prebid veiling kan door middel van een schriftelijk bod of door te bieden via internet.

Online bieden kan op twee manieren: via een autobod of via een normaal bod. Met een autobod kunt u het maximumbedrag invoeren dat u wilt bieden. Dit bod wordt opgeslagen in het systeem en zorgt ervoor dat het systeem automatisch voor u biedt, totdat uw maximumbedrag is bereikt. Zo blijft u de hoogste bieder, zonder dat u de veiling op de voet hoeft te volgen. Brengt u een normaal bod uit, dan is dat een eenmalig bod. U ontvangt een e-mail wanneer een ander u overboden heeft.

Kavels waar u op geboden heeft, komen automatisch op uw lijst te staan, zodat u een handig overzicht heeft van al uw favoriete kavels. Ook kunt u zelf kavels toevoegen waarop u niet heeft geboden.

Tijdens de veiling kunt u live in de veilingzaal bieden of online bieden

In de veilingzaal: De veiling live volgen in de zaal. U bezoekt ons Veilinghuis in Klaaswaal en kunt ter plekke meebieden. Na afloop van de veiling kunt u – na betaling – direct de gewonnen kavels meenemen. De zaalveiling geeft u een mooie beleving én u bent verzekerd van alle moderne faciliteiten.

Online bieden: Online meebieden zorgt voor snelheid, gemak en is niet aan plaats gebonden. De online-veiling biedt u alle vrijheid. Om online mee te bieden logt u in op onze website en u kunt direct uw biedingen uitbrengen. Meer over schriftelijk en online bieden leest u hieronder.

 

Download biedformulier

 

Hoe werkt schriftelijk of telefonisch bieden?

  • Telefonisch: Wij bellen u op tijdens de veiling. U kunt dan telefonisch meebieden. Gewonnen kavels kunt u na afloop betalen en ophalen.
  • Schriftelijk: vóór de veiling stuurt u ons per post of e-mail een ingevuld biedformulier toe. Wij bieden dan voor u mee in de veiling. Schriftelijke biedingen dienen uiterlijk 24 uur voordat de zaalveiling begint bij ons aanwezig te zijn. Na afloop brengen we u op de hoogte en kunt u gewonnen kavels betalen en ophalen.

 

2. Na de veiling

Heeft u een kavel gezien waarop niet is geboden, maar wat u graag wilt kopen? Dat kan alsnog. Tot twee weken na de zaalveiling kunnen de onverkochte kavels alsnog worden aangeschaft voor het inzetbedrag plus opgeld.

 

3. Kosten

Heeft u objecten gewonnen dan vindt u op de factuur de volgende kosten terug: het door u geboden bedrag (hoogste bieding) en opgeld van 22,5 % per kavel.

 

4. Betalen

Betalen van de gewonnen objecten kan na afloop van de veiling à contant, per pinbetaling of per bankoverschrijving.

 

Betaalinstructie stap voor stap

 

5. Objecten meenemen, ophalen of verzenden

 


VOORZORGSMAATREGELEN I.V.M. HET CORONAVIRUS
Aanpassing in afhalen goederen

De gezondheid en veiligheid van onze relaties en medewerkers heeft onze hoogste prioriteit. Daarom nemen we voorzorgsmaatregelen die het RIVM en de WHO adviseren om verspreiding van het coronavirus te voorkomen. Het afhalen van objecten die u in onze veiling heeft gewonnen wijzigt daarom. We verzoeken u om de gewonnen objecten niet af te halen in Klaaswaal, maar te kiezen om het thuis te laten bezorgen. Wilt u toch afhalen? Dan kan dan uitsluitend op afspraak. Hieronder leest u meer informatie over verzenden en ophalen.


 

Direct meenemen

Tijdens en na de veiling kunt u – na betaling – direct de gewonnen objecten meenemen.

Verzenden

Sinds vorig jaar besteden we een deel van de verzending uit aan gespecialiseerde koeriersdiensten. De groei van ons veilinghuis vraagt erom dat we de afhandeling en verzending zo professioneel en efficiënt mogelijk inrichten. Dit kan betekenen dat de verzendprocedure op een andere manier gaat als u voorheen gewend was. Wij vragen om uw begrip hiervoor.

Voor het transport van uw aankopen werkt ons veilinghuis samen met twee verschillende koeriersbedrijven: Easy2Send en YSDS. Hieronder vindt u alle informatie over beide partijen. Als u contact met hen opneemt, geven zij u alle informatie over uw pakketverzending (verzendkosten, levertijd, etc.).

Easy2send

Easy2send biedt verzekerd transport variërend van eenvoudige koeriersopdrachten tot het vervoeren van exclusieve stukken, zowel nationaal als internationaal. De prijs die berekend wordt is afhankelijk van de grootte van uw aankoop en het bezorgadres. Easy2send bevindt zich in een middel prijssegment, omdat ze zowel hoog- als middenwaarde transport verzorgen.

U kunt contact opnemen met Easy2Send om een offerte aan te vragen. Dat kan via https://www.easy2send.nl/veilingen/, per e-mail via planning@easy2send.nl of bel naar (+31) 88 330 0900.

YSDS

YSDS biedt transport op maat voor uw aankopen met een specialisatie in diverse exclusieve goederen met hoge financiële waarde. De objecten worden zowel nationaal als internationaal verzonden met een verzekering aangepast op de waarde van uw aankoop. YSDS bevindt zich in een hoger prijssegment, aangezien zij meestal het transport van hoogwaardige artikelen verzorgen.

Om een offerte aan te vragen kunt u contact opnemen via telefoon: +31 20 214 21 87 of e-mail: order.ams@ysds.com.

Munten en bankbiljetten verzenden

Voor het verzenden van munten en bankbiljetten neemt u contact op met Veilinghuis de Ruiter via info@veilinghuisderuiter.nl.

 

Afhalen (uitsluitend op afspraak)

Het afhalen van de gekochte goederen kan door omstandigheden uitsluitend op afspraak. U kunt een afspraak maken via tel. 0186-746746. U ontvangt van ons per e-mail een bevestiging van de ophaalafspraak. Neem deze afspraakbevestiging mee als u uw objecten komt ophalen. Zonder afspraakbevestiging kunnen wij u helaas niet binnenlaten om kavels op te halen. U kunt uw goederen afhalen in Klaaswaal, op adres: Industrieweg 24.

Afhaallocaties in Nederland

Gewonnen objecten uit de categorieën munten, bankbiljetten en sieraden, kunnen ook opgehaald worden in één van 50 Goudwisselkantoren in Nederland. Let op! Dit kan alleen voor kavels uit de categorieën munten, bankbiljetten en sieraden met een maximale afmeting van L 10 cm x B 10 cm x H 18 cm. Wij brengen hiervoor geen verzendkosten in rekening.

Houdt rekening met een verzendtijd van één à twee weken. U ontvangt een afhaalbevestiging op het moment dat uw kavel(s) gereed staan om te worden afgehaald. Bekijk hier de dichtstbijzijnde vestiging. Geef via info@veilinghuisderuiter.nl  aan in welk kantoor u uw kavels wenst af te halen. Let op: afhalen kan op dit moment alleen in de Goudwisselkantoren in Nederland. De kantoren in België zijn i.v.m. Corona maatregelen gesloten.