Bied nu mee op unieke objecten in de prebid!

Een veiling meemaken is een mooie ervaring. Wij maken u graag wegwijs in de spelregels van de veiling. Zo weet u precies hoe onze veiling werkt.

 

Hoe kan ik meedoen?

Iedereen kan deelnemen aan onze veilingen. Wij vragen u om u vooraf te registreren. Na het invullen en vesturen van het registratieformulier krijgt u een e-mail met activeringscode toegestuurd. Hiermee activeert u uw account op onze website. Vanaf nu kunt vanuit elke locatie inloggen en meebieden.

 

1. Bieden

U kunt met onze veilingen meedoen op de manier die u het beste uitkomt.

Valt de veiling op een moment dat het u niet uitkomt? Wij bieden u gelegenheid om online of schriftelijk in de prebid veiling vooraf al biedingen uit te brengen op uw favoriete kavels. Zo heeft u meer tijd en gelegenheid om op kavels te bieden. En u heeft er daarna geen omkijken meer naar. Bieden in de prebid veiling kan door middel van een schriftelijk bod of door te bieden via internet.

Online bieden kan op twee manieren: via een autobod of via een normaal bod. Met een autobod kunt u het maximumbedrag invoeren dat u wilt bieden. Dit bod wordt opgeslagen in het systeem en zorgt ervoor dat het systeem automatisch voor u biedt, totdat uw maximumbedrag is bereikt. Zo blijft u de hoogste bieder, zonder dat u de veiling op de voet hoeft te volgen. Brengt u een normaal bod uit, dan is dat een eenmalig bod. U ontvangt een e-mail wanneer een ander u overboden heeft.

Kavels waar u op geboden heeft, komen automatisch op uw lijst te staan, zodat u een handig overzicht heeft van al uw favoriete kavels. Ook kunt u zelf kavels toevoegen waarop u niet heeft geboden.

Tijdens de veiling kunt u live in de veilingzaal bieden of online bieden

In de veilingzaal: De veiling live volgen in de zaal. U bezoekt ons Veilinghuis in Klaaswaal en kunt ter plekke meebieden. Na afloop van de veiling kunt u – na betaling – direct de gewonnen kavels meenemen. De zaalveiling geeft u een mooie beleving én u bent verzekerd van alle moderne faciliteiten.

Online bieden: Online meebieden zorgt voor snelheid, gemak en is niet aan plaats gebonden. De online-veiling biedt u alle vrijheid. Om online mee te bieden logt u in op onze website en u kunt direct uw biedingen uitbrengen. Meer over schriftelijk en online bieden leest u hieronder.

 

Download biedformulier

 

Hoe werkt schriftelijk of telefonisch bieden?

  • Telefonisch: Wij bellen u op tijdens de veiling. U kunt dan telefonisch meebieden. Gewonnen kavels kunt u na afloop betalen en ophalen.
  • Schriftelijk: vóór de veiling stuurt u ons per post of e-mail een ingevuld biedformulier toe. Wij bieden dan voor u mee in de veiling. Schriftelijke biedingen dienen uiterlijk 24 uur voordat de zaalveiling begint bij ons aanwezig te zijn. Na afloop brengen we u op de hoogte en kunt u gewonnen kavels betalen en ophalen.

 

2. Na de veiling

Heeft u een kavel gezien waarop niet is geboden, maar wat u graag wilt kopen? Dat kan alsnog. Tot twee weken na de zaalveiling kunnen de onverkochte kavels alsnog worden aangeschaft voor het inzetbedrag plus opgeld.

 

3. Kosten

Heeft u objecten gewonnen dan vindt u op de factuur de volgende kosten terug: het door u geboden bedrag (hoogste bieding) en opgeld van 29,5 % per kavel (voor munten en bankbiljetten 22,5%).

 

4. Betalen

Betalen van de gewonnen objecten kan na afloop van de veiling à contant, per pinbetaling of per bankoverschrijving.

 

Betaalinstructie stap voor stap