Bieders in de rij voor najaarsveiling De Ruiter

8 oktober 2019

KLAASWAAL  –  Dat Veilinghuis De Ruiter zijn najaarsveiling houdt van 7 t/m 11 oktober, is niet onopgemerkt gebleven. Bij het Klaaswaalse veilinghuis stromen nu al honderden biedingen binnen op gewilde items. In de tweede week van oktober komen dan ook bijna 6.000 objecten onder de hamer. Variërend van betaalbaar zilverwerk tot kunststukken van grote meesters. Zowel de gepassioneerde verzamelaar als mensen die iets leuks zoeken voor thuis slagen er ongetwijfeld.

Dat mooie voorwerpen niet altijd duur hoeven te zijn, bewijst de veilingcollectie van De Ruiter. Zilveren voorwerpen, antieke schilderijen en porseleinen beeldjes zijn al beschikbaar vanaf één of enkele tientjes. “Dat maakt het voor mensen uit de Hoeksche Waard en omstreken heel aantrekkelijk om iets leuks aan te schaffen”, weet algemeen directeur Johan de Ruiter.

Sieraden in uitstekende conditie

“Neem bijvoorbeeld de zilveren en gouden sieraden in onze veiling. Kopers betalen slechts een klein deel van de prijs die juweliers voor sieraden vragen. Goed, onze sieraden zijn natuurlijk niet nieuw, maar wel in een uitstekende conditie. Wie een gouden ring zoekt vanaf 50 euro, heeft keuze uit tientallen exemplaren.”

Wie meer geld te besteden heeft, treft vele exclusieve items. Juwelen met edelstenen, rijk gedecoreerde zilveren objecten, exclusieve horloges, zeldzaam Chinees porselein… het aanbod is enorm. Bijzonder in de veiling is een collectie lakstempels uit de 19e en 20e eeuw. Ze werden gebruikt om post of documenten te verzegelen. De stempels komen voornamelijk uit Engeland en Frankrijk en zijn vervaardigd in diverse stijlen en uit materialen als kristal, ivoor, goud, parelmoer, enzovoort. Een collectie van deze variatie, omvang en kwaliteit is lang niet gezien op veilingen.

Verzamelaars van munten, penningen en bankbiljetten kunnen ook hun hart ophalen. Met 1.500 munten en penningen en 500 bankbiljetten is er voor iedere verzamelaar iets om zijn collectie aan te vullen.

Veilingobjecten bekijken

De veilingobjecten zijn te bekijken vanaf zaterdag 4 oktober. Data en tijden van de kijk- en veilingdagen zijn te vinden op www.veilinghuisderuiter.nl, evenals de complete veilingcatalogus. De veiling wordt gehouden in het veilinghuis in Klaaswaal. Geïnteresseerden kunnen meebieden in de veilingzaal én via de website.

Bron: Hoeksche Waard Exclusief

Geplaatst op: 1 oktober 2019


Terug naar het overzicht