In het nieuws – AD Hoeksche Waard

12 maart 2018

Rus koopt in Klaaswaal huwelijkspenning uit 1841

Een Russische verzamelaar heeft in Klaaswaal een Russische huwelijkspenning uit 1841 gekocht voor zijn privécollectie. Hij betaalde er 37.000 euro voor tijdens de veiling van Veilinghuis De Ruiter. Hij was er speciaal voor naar Nederland afgereisd.

Van de gouden huwelijkspenning zijn slechts enkele exemplaren bekend. De penning werd in 1841 geslagen ter gelegenheid van het huwelijk tussen Groothertog Alexander Nikolaevich en prinses Maria Alexandrovna. De ‘Marriage Rouble St. Petersburg’ was ingezet voor 30.000 euro.

Rolex

Een van de andere pronkstukken bij het Klaaswaalse veilinghuis De Ruiter, een Rolex GMT-master horloge, heeft voor een ‘bescheiden’ prijs een nieuwe eigenaar gekregen. Het uurwerk, tijden de Vietnam-oorlog gedragen door de Australische sergeant David William Scheele, bleef op het openingsbod van 10.000 euro steken omdat er geen andere biedingen waren binnengekomen. Heel anders verliep de veiling van een Omega Speedmaster. Het openingsbod van 1.800 euro werd ruimschoots overtroffen: de hamer viel bij een bedrag van 8.000 euro.

Bijna 3.200 objecten verwisselden de afgelopen week van eigenaar via het veilinghuis. Iedereen kon meebieden. Eigenaren van onder meer kunst, antiek, munten, zilver en juwelen kunnen hun objecten er gratis laten taxeren en inbrengen voor de volgende veiling.

Bron: AD Hoeksche Waard – Folkert van der Krol
https://www.ad.nl/hoeksche-waard/
Fotografie:  Victor van Breukelen

 


Terug naar het overzicht