In het nieuws – AD – Veilinghuis komt met bijzondere stukken

6 maart 2018

Veilinghuis De Ruiter uit Klaaswaal wil het grootste venduhuis van Nederland worden. Hoe? Door bijzondere stukken aan te bieden. Een gouden dukaat van 30.000 euro bijvoorbeeld en een Rolex-met-verhaal van tien mille.

 

Van munten tot horloges, van antiek tot bankbiljetten: tijdens de veilingdagen van 7, 8 en 9 maart worden 3.200 items -‘kavels’ in vaktaal- geveild in het pand van De Ruiter aan de Industrieweg.

,,Het zijn veilingen met een internationaal publiek”, vertelt Leon de Ruiter, één van de vijf zonen die in het familiebedrijf van oprichter Jaap de Ruiter werkzaam is. ,,Dertig tot veertig procent van de veilingdeelnemers komt uit het buitenland en is straks online aanwezig.”

Kijkdag
Tijdens de kijkdag van afgelopen zaterdag is het een komen en gaan van belangstellenden, die langs de vitrines trekken. Twee objecten springen in het oog: een gouden dukaat van tsaar Alexander Nikolaevich uit 1841, waarvan de cataloguswaarde 30.000 euro bedraagt en een uit 1954 stammend Rolex GMT-horloge, gedragen door sergeant David William Scheele – lid van de elite-eenheid Special Air Service van het Australische leger – tijdens de Vietnamoorlog.

,,Een horloge dat ook nog steeds gedragen kan worden, want het is volkomen gereviseerd en het werkt”, vertelt De Ruiter trots.

 

 

 

 

Bron:

  • AD Hoeksche Waard – Arco Bomgaars 
    https://www.ad.nl/hoeksche-waard/veilinghuis-komt-met-bijzondere-stukken~a150c6e7/
  • Foto 1: Een van de bijzondere stukken die Veilinghuis De Ruiter aanbiedt, is deze gouden dukaat met een cataloguswaarde van 30.000 euro.
    © VICTOR VAN BREUKELEN
  • Foto 2: Een Rolex GMT-horloge uit 1954 , tijdens de Vietnamoorlog gedragen door een sergeant uit het Australische leger, springt in het oog tijdens de kijkdag.
    © VICTOR VAN BREUKELEN

 


Terug naar het overzicht